Skuteczna walka z nadwagę z African Mango

Utrata wagi to bitwa, z którą wielu z nas zmaga się na co dzień. Chociaż staramy się odżywiać właściwie i ćwiczyć, talia wciąż się rozszerza, ku naszemu rozczarowaniu.

Z upływem lat potrzebujemy od czasu do czasu czegoś dodatkowego, aby dopasować się do spodni z ubiegłych lat. Najnowszym przełomowym chwytem odchudzającym jest African Mango. Ten owoc zyskuje ostatnio rozgłos w mediach. Uzupełnienie planu diety ekstraktem z afrykańskiego mango pomaga zmniejszyć głód i dzienne spożycie kalorii. Stwierdzono również, że poprawia poziom hormonów organicznych, które odpowiadają za zarządzanie metabolizmem organizmu. Ten pyszny tropikalny owoc pochodzi z Afryki Zachodniej, a plemiona z wiosek w Kamerunie i Nigerii używają tego egzotycznego owocu od stuleci, zanim świat zachodni zdał sobie z tego sprawę i zaczął uprawiać owoce w 1816 roku. Chociaż miąższ był spożywany jak w każdym innym owocu, głównie nasiona były najpopularniejsze w ich diecie. Nasiona te, nazywane przez mieszkańców Kamerunu „Dinka Nut”, były ważne w dostarczaniu niezbędnego tłuszczu i białka. Często mielono je na pastę, a następnie stosowano w różnych zupach i gulaszach. Historycznie wszystkie części drzewa Irvingia gabonensis, w tym kora, liście, korzenie i nasiona, były stosowane w wielu rodzimych lekach afrykańskich, o których mówiono, że są naturalną pomocą w wielu dolegliwościach. Dopiero niedawno zbadano te owoce. Dopiero w latach 90. XX wieku osiągnięto pełne korzyści zdrowotne i zastosowano je w postaci ekstraktu african mango do produkcji tabletek oraz innych produktów suplementacji diety. Jest to tropikalny owoc pochodzący z gatunku drzew zwanych Irvingia gabonensis. African Mango to jedna z najpopularniejszych nazw w Wielkiej Brytanii, ale znana jest również na całym świecie jako mango dzikie, mango krzewiaste, dika lub ogbono. Te afrykańskie drzewa mogą rosnąć tylko w bardzo specyficznym klimacie; wysokość musi przekraczać 200 m, roczne opady muszą przekraczać 1200 mm, a temperatura musi stale wynosić od 20 do 38 stopni celsjusza. Korzenie tego wyjątkowego i wyjątkowego drzewa wymagają również głębokiej gleby i sama ziemia musi mieścić się w pewnym zakresie poziomu pH.

Biorąc pod uwagę wszystkie te wymagania, trudno się dziwić, że drzewa te są obecnie uprawiane ekonomicznie tylko na niewielkiej liczbie bardzo specyficznych obszarów. Tylko miejsca takie jak Północna Angola, regiony zarówno Konga, jak i Demokratycznej Republiki Konga, Nigerii i Wybrzeża Kości Słoniowej mogą uprawiać i utrzymywać owoce. W tych regionach prawie kuliste, zielone owoce podobne do mango są niezwykle popularne i mają wiele tradycyjnych zastosowań. Afrykańskie mango jest dość podobne pod względem wielkości, kształtu i smaku do standardowego mango, które można znaleźć w lokalnych sklepach spożywczych na całym świecie, ale ich zawartość odżywcza jest zupełnie inna. W przeciwieństwie do wielu tabletek odchudzających dostępnych obecnie w sprzedaży, ekstrakt african mango slim slim jest w stu procentach naturalnym sposobem na ograniczenie apetytu bez ryzyka i skutków ubocznych.