Komory fermentacyjne dla piekarzy i cukierników

Obecnie każda piekarnia czy cukiernia wykorzystuje komory fermentacyjne, są to urządzenia gastronomiczne wykorzystywane do rośnięcia ciast. Wysoka jakość wykonania duże możliwości konfiguracji, oraz bezawaryjność to cechy jakich poszukują piekarze.

Tego rodzaju komory posiadają ściany wykonane z INOX, dzięki czemu charakteryzuje je najwyższa jakość. Pomaga to także zachować higienę, tego rodzaju piece są także łatwe w czyszczeniu. Można zakupić różne modele, w których ciasto układamy na blachach, oraz modele, do których możemy wjechać specjalnym wózkiem, jest to bardzo wygodne rozwiązanie. Zyskujemy także w ten sposób czas, dzięki czemu możemy obrabiać termicznie duże ilości wyrobów. Istotnym elementem wyposażenia każdej kuchni jest piekarnik i kuchenka. W małym pomieszczeniu, można postawić kuchenkę razem z piekarnikiem.

Takie urządzenia gastronomiczne, to duża wygoda, dzięki temu zyskamy miejsce. Szef kuchni będzie zadowolony z wysokiej klasy sprzętu. Jednym z takich urządzeń jest kuchnia elektryczna z piekarnikiem.

Robocza powierzchnia złożona jest z wielu płyt grzewczych ułożonych obok siebie. Pozwala to na swobodne przesuwanie garnków z jednego pola na drugie. Komora piekarnika wyposażony jest w regulator temperatury i jest przystosowana do układania różnych. Specjalnie zaprojektowana płyta sprawia, że tego rodzaju wyposażenie gastronomiczne, doskonale sprawdza się w różnych warunkach pracy. W kuchniach często panują wysokie temperatury, przez co sprzęt powinien być odpowiednio dobrany, na potrzeby każdej kuchni czy restauracji. Wyposażenie cukierni czy też piekarni w profesjonalne komory fermentacyjne pozwala zaoszczędzić czas przygotowania ciast czy też wyrobów piekarniczych. Piece w dużą ilością komór pozwalają piec szybko, jednak również ważna jest możliwość ustawień optymalnych do różnego rodzaju ciasta. Warto kupować urządzenia gastronomiczne, które posiadają odpowiednie atesty, dzięki którym mogą być dopuszczone do użytku.